Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

úvahy typu, že jsme si to tady již prožrali, jsou pitomost. Jde o společenský vývoj, kteří mnozí sociologové již léta předpovídali. Problém je v chybném přerozdělování a nákladech na toto přerozdělování. Když jsou náklady vyšší než 25 %, tak samozřejmě někde něco bude chybět. A když v těch  provozních nákladech je ještě dalších 30 % korupce, tak to je již konec. Na Islandu snad našli cestu. JInak, ač ekonom vidím jedinou možnost. Zmrazení zásadních pohledávek bank na 30 let. A to celosvětově. Stejně jsou to jen virtuální peníze, které nejsou ničím podloženy, tak to vůbec nikomu nebude vadit.

0 0
možnosti

Nechápu proč protestují, když si svou vládu sami zvolili. Ať počkají do konce volebného období a pak si zase zvolí socialisty. Na co máme demokracii a volby?

0 0
možnosti

Evropa a Severní Amerika byly po dlouhá staletí až do nedávné doby vedoucí hospodářskou a kulturní silou světa. A tento můj výrok dokonce platí i pro východní blok, přestože jeho zaostávání za západním bylo nezpochybnitelné. V rámci planety však i ten východní blok patřil k vedoucí hospodářské a kulturní elitě.  

Ty doby jsou však pryč. Právě svou vlastní nenažraností, pohodlím, degenerací z hlediska pracovitosti a pravdoláskařením jsme peníze, které jsme měli investovat do vývoje, buď vůbec nevytvořili, nebo jsme je prožrali, nebo jsme je propravdoláskařili podporováním různých pochybných vrstev obyvatelstva.

Nyní je pozdě stávkovat nebo protestovat. Proti tomu, že jsme na mizině, samozřejmě protestovat můžeme, ale je má to přibližně takovou šanci na úspěch, jako kdybychom protestovali proti tomu, že hélium nevytváří sloučeniny s dusíkem. Protestovat můžeme, ale naše protesty na této věci nic nezmění.

4 0
možnosti

P94a89v71e48l 74K26u22r80a18l

16. 11. 2012 12:58

protesty ne... ale jsem schopen vytvořit podmínky za kterých omezenou dobu takové sloučeniny vytvořím. (Podmínky budou v pravdě extrémní, a jejich udržení neuvěřitelně energeticky náročné)

Pokud bych mohl upřesnit vaši metaforu tak právě Evropa a Amerika použila své prostředky na to aby vyráběla takového exotické látky...

Problém je že energie na to došla. a ty látky se prostě přirozeně rozpadají. Na jejich udržování není, a co je horší nemáme ani energii aby sme postavili nový zdroj energie, protože jí spotřebová údržba zbytků těch exotických pokusů při životě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1670x
www.eliskamichalkova.cz

Seznam rubrik

Oblíbené knihy